Album Recensies

Lamb of God - Resolution

Toegevoegd op zaterdag 14 januari 2012, 15:36
Laatste update zaterdag 14 januari 2012, 15:36
Geschreven door Haiko
Bron: Rockblog

Lamb of God - Resolution

Roadrunner Records heeft er een handje van om het nieuwe jaar af te trappen met één van hun meest prominente releases. In 2011 kreeg Times Of Grace de eer, dit jaar wordt geopend door de groovemetal van Lamb Of God.

Resolution opent met het logge, trage Straight From The Sun. De track doet bijna aan als doommetal, al wordt het tempo krap drie minuten later alweer opgekrikt om vervolgens over te vloeien in het de krachtige riff van Desolation.

Gelijk worden we gegrepen door de voor Lamb Of God zo kenmerkende, melodieuze gitaarpartijen. Ondersteund door de brullende, meeslepende vocalen van frontman Randy Blythe, kickt de Lamb Of God vibe genadeloos in.

Zorgvuldig samengesteld

Er lijkt veel zorg te zijn besteed aan de samenstelling van het album; meer dan bij vorige platen van Lamb Of God voelt Resolution als een zorgvuldig gelegde puzzel. De stukjes passen naadloos in elkaar, waardoor geen enkele track verkeerd valt.

Opmerkelijk is ook dat er op Resolution regelmatig gekozen wordt voor een lagere (veelal C#) gitaartuning dan op oudere albums (drop D). Ook hier is duidelijk veel aandacht naar toegegaan en het komt de donkere thema's dan ook zeker ten goede.

Metalmeesterwerk

Resolution is een grandioos album geworden dat geen moment verveelt. Zodra de epische klanken van afsluiter King Me zich manoeuvreren richting je trommelvliezen en het kippenvel zich op je huid laat zien, besef je je vol verbazing dat je de veertien nummers bijna gehad hebt en Resolution alweer bijna voorbij is.

Als je zes volle minuten later, nog op adem komend, automatisch op repeat drukt, dringt het pas tot je door: dit is een metalmeesterwerk!

"Resolution" van Lamb of God is vanaf 20 januari te verkrijgen.

Reacties

Volg Rockblog